Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.05.2010 23:35 - Една цигара на ден, държи доктора далеч от мен*
Автор: bloghead Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4149 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

Пичът на снимката, се казва Пламен Цеков. От бързото гуугълване :P може да се разбере, че:
"Пламен Георгиев Цеков е роден на 14 март 1964 г.

Завършва висше образование в Медицинска академия – Плевен, специалност хирургия.

Управител е на МБАЛ "Свети Николай Чудотворец" в Лом.

Семеен е, има три деца.

Пламен Цеков е мажоритарен кандидат на ГЕРБ в 12 МИР - Монтана за парламентарните избори през 2009 година."

Явно даже е успял да спечели мажоритарния вот в град Монтана и вече се вихри из парламента. За последната му активност може да се разбере от репортажа на Дарик за отмяната на закона за тютюнопушенето на обществени места.
Култовата реплика „Ние не се стремим за гласовете на тютюнопушачите, нашите усилия са насочени към гласовете на тютюнопроизводителите. Ние сме посочили изрично къде ще се пуши и при какви условия ще се пуши, и сме се съобразили изцяло с това да има напълно демокрация и равнопоставеност на всички членове на българското общество, така че да не накърняваме правата им. В същото време сме се погрижили за здравето на тези, които не желаят да пушат. Що се отнася за тоталната забрана за тютюнопушенето, в Ирландия забраниха тютюнопушенето, там взе, че изригна вулкан и видяхте какви бели направи. В природата винаги има равновесие. В Исландия изригна вулканът, прощавайте, но те са наблизо, така че е същата история". е апогея на неговата дълга и значима докторска кариера. 
Предполагам, че откритието, до което лекарят и бивш шеф на най-голямата болница в ломска околия е достигнал след редица специализации в селата Горно Камарци, Учино и Долно Камарци, е че цигарите въобще не вредят на човешкия организъм, а напротив те го укрепват и тонизират. И съм сигурен, че неговите помисли да подкрепи промяната в закона, са имено с една безкористна цел с мото "Нека всички непушачи, поемат поне малко никотин, катран, азотен окис, метанол, бензол и въглероден окис".
Другото нещо, което можем да разберем от оставилото трайна следа изказване, са завидните познания на лекаря по география на Европа, които единствено могат да се конкурират с медицинското му образование и опит.
Пред такъв гений на медицината, човек единствено може да стои безмълвен и да мига на парцали. :D

* Оригиналната пословица е "Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен"

 



Тагове:   ден,   мен,   Далеч,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bloghead
Категория: Лични дневници
Прочетен: 458200
Постинги: 110
Коментари: 397
Гласове: 1930